Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
5 tojás sárgája
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
5 dl tej
2,5 dl tejszín
2,5 dl alkohol ( ez lehet tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka )
Elkészítése:
1. A tejet és a tejszínt összeöntjük, felforraljuk a vaníliáscukorral - vagy a félbevágott vaníliarúddal - és 10 dkg porcukorral. Kihűtjük.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék porcukorral, néhány kanállal teszünk hozzá a kihűlt tejből és addig habosítjuk, míg a cukor elolvad.
Ekkor hozzáöntjük a kihűlt tejszínes tejet, az egészet egyneművé keverjük, majd az alkoholt is hozzáöntjük.
3. Üvegekbe töltjük.
4. Hűtőbe rakjuk legalább 1 napra, de egy hét múlva lesz igazán finom. Ilyenkor 1-2 naponta megrázogatjuk az üveget.
Igenigen, megcsináltam:) Nagyon jóóó:)Finom és...és nagyon finom!...
Tipp: a tojásfehérjéket le lehet fagyasztani:)... ennyi asszem... Nagyon jó, tényleg, bár még egy tipp. Többen ajánlották h kicsivel több alkohol is mehet bele:)
|