|
2 nyers cékla
1 fej vöröshagyna
1fehérrépa
1,5 l húsleves
kevés cukor
só
őrölt gyömbér
szecsendió
valcsamecet
2dl tejszín
Az igazság az, h nem nagyon emlékszem, h h kell csinálni... Mert csak a hozzávalókat firkáltam le egy lapra. Sőt, még a levesekben sincs nagy tapasztalatom. De ha nektek igen, akkor ez is egy olyan átlag leves. Sőt, krémleves, amiket én különös szeretettel eszek!:)
Szóval csak hajrá újból! Ne féljetek, csináljátok meg, mert a cékla nagyon jót tesz a bőrnek - pattanásoknak:).
A céklát ugyebár meg kell reszelni, és ezt a répával a hagymával levesben meg kell puhítani. Aztán fűszerezni, megint hagyni, hagy főjjön lassacskánt, kicsit tűzön.
Fűszerezés, attól nem kell félni, de azért kostolgasd, miközben öntöd ezerrel a gyömbért, meg a szerecsendiót!
Végül összeturmixolni robotgéppel, jaj de előtte még bele a húslevest, végül pedig a tejszínt.
(: ha valamit kihagytam, csak rakjátok bele útközben:) Nem kell aggódni, finom lesz! Max hívjátok bőszen a nagyikat, ők tudnak!
| |